34. Postagalamb Olimpia - 2015

A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk és kétcímletű sorozat kibocsátásával köszönti a 2015. január 15-18. között Budapesten megrendezésre kerülő 34. Postagalamb Olimpiát. A sorszámozott, két azonos méretű, de eltérő állású bélyegképet tartalmazó blokk egyik címletén egy magyar tenyésztésű, korábbi olimpiai bajnok postagalamb, Jr Villám látható háttérben a Szabadság-szoborral, a másik bélyegképen pedig a röptetés egy pillanata került megörökítésre, amely jelenet a blokk keretrajzán teljesedik ki. A sorozat címletein szintén magyar tenyésztésű, korábbi olimpiai bajnok postagalambok, valamint Budapest egy-egy nevezetessége látható. 

A 115 Ft névértékű bélyegképen First Lady és a Hősök tere, a 145 Ft-os címleten pedig Mr Villám és a Halászbástya részlete látható. Az 50 bélyegképet tartalmazó ívek ívszélén fent és lent a 34. Postagalamb Olimpia logója ismétlődik. A miniatűr műalkotások Székely Kálmán grafikusművész tervei alapján készültek az ANY Biztonsági Nyomdában.


Puskás Ferenc "Öcsi"

Gratulál az Olimpiai győzelemhez.

Az 1997 december 12-i ünnepségen Puskás Ferenc díszvendége volt a MOB-nak. Az ünnepség után közvetlen baráti beszélgetés indult meg számomra felejthetetlen emlékként Puskás Ferenccel.

Az Ő közvetlen modorában egy órán keresztül beszélt a magyar fociról, családjáról, barátairól. Érdeklődött milyen sport a postagalambsport, és szívből gratulált.

Számomra megható volt ahogy családjáról, akik Spanyolországban élnek, milyen meghatóan beszélt. Unokáit imádja, főleg mikor megszólalnak "Nagypapa, de jó, hogy megjöttél!". Karácsonykor már hallani fogja e szívbőljövő megszólítást!

Puskás Öcsit nagyon szerettem, jó barátom volt. Kértek a temetésére hétszázkilencven galambot, mert ugye az éveinek a számát megszorozták tízzel, így jött ki ez a szám. Mikor el kellett engedni őket, már sötét volt, ezért a sporttársaim, félve attól, hogy nem találnak haza, nem adtak, de nekem volt ennyi, és nagyon szerettem Öcsit, hát kockáztattam. Mind hazajött. Igaz, hogy volt, amelyik csak reggel, de az is megérkezett.