Üldöztetés

Peller József a galambász, hogyan élte meg az elmúlt 8-9 év üldöztetéseit, "koncepciós?" pereit? 

A győzteseket világszerte nehezen viselik el a legyőzöttek. E tényt, mint emberi tulajdonságot még elfogadom, de ami itt nálunk uralkodott, uralkodik az egészen egyedi. Elég volt, hogy egy "álgalambász" nevezzük "O"-nak bedobjon a köztudatba egy blöfföt és elkezdődjön egy végeláthatatlan folyamat. Mint ilyenkor szokásos csatlakoztak hozzá hasonló színvonalú személyek és gyártották a csúsztatott jegyzőkönyveket. A dolgok már oda fajultak amikor egy "tárgyaláson" kértem az elhangzottak jegyzőkönyvezését akkor egy "0" színvonalú rendreutasított ezzel én ne foglalkozzam a jkv-be úgyis az kerül amit ők akarnak. Aztán elhangzott, hogy parafenomén vagyok, innen úgy gondoltam nagyobb marhaságok nem hangozhatnak el. Tévedtem! Voltak még botrányosabb dolgok is és mindez egyetlen TÉNY NÉLKÜL! Ez volt e kisebbfajta varázslat és akár hiszik, akár nem sokan csatlakoztak az ellenem folyó ügyekhez!

Szerencsére voltak reálisan gondolkodó emberek és ők voltak többségben. Győzött az igazság! Felmentettek minden koholt vád alól!

"O" azonban nem törődött bele, már az akkori Elnökségben kereste a hibát. Puccsot szervezett, hogy sikere esetén folytatni tudja "munkáját". Ekkor született "dabasi nyilatkozat" és hasonló szervezkedések. Fáradozásukat siker koronázta hatalomra kerültek. 

"O" élet-halál ura lett és elkövetett mindent, hogy lehetetlenné tegyen! Vizsgálat, vizsgálatot követett 5 éven keresztül (érdekes, lehet, hogy a Szövetség falai között van még "O" mert októberben újabb vizsgálódás volt csekk és jkv. ügyben) Képzeljék el mit éltem át, de ez a kókler nem tudott semmit csinálni. Galambjaim kimentek az olimpiákra és ott győztek. Ismét lett magyar Olimpiai bajnok. A velem szimpatizálók még nyíltan örülni sem mertek, mert az újság gazdája és "O" ellenem nagyon össze tudtak fogni. Szerettem volna látni milyen pofát vágtak amikor megtudták!

Nehogy valaki azt gondolja, hogy megnyugodtak. 1998-ban megnyertem a Szövetségi Rövidtávú Bajnokságot. Odáig süllyedt "O", hogy megsemmisítette eredményeimet. Kérdésemre, miért? válasz: CSAK!

Bírósághoz fordultam az igazamért. Ott ért az igazi meglepetés: "O" itt — "O" ott — "O" mindenütt!

Úgy jó magyarosan, hajléktalan külsejű, népitáncos, ő ítél-kizár-tárgyal szóval mindent!

Aztán eljött a gazemberség-cinizmus megkoronázása "O" kijelenti Peller József sosem volt tagja a Magyar Postagalambsport Szövetségnek. Ehhez már nem lehet mit hozzátenni, 43 éves tagság után!

A sors igazságot szolgáltatott és "O" hosszas vajúdás után kikerült a FALAK közül csak remélem, végleg! (feltételezésben azért írom, mert a 98-as Rövidtávú bajnokságom elismerését, annak ellenére, hogy a szövetség elleni feljelentésem visszavontam És az ügyvéd-bíróság nekem százezrekbe került, még egy kis helyreigazító cikkben sem közölték. Igaz akkor nem tudott volna fekete-fehérben megjelenni a Backs augen tafel)

Amit leírtam csak kis morzsák, ízelítők abból amit átéltem. Talán azért tudtam végigcsinálni ezt a 8 évet mert a JÓISTEN nekem azt súgta csináld, ne add fel! Olimpiai bajnok, II. és III. lettem. Ma ilyen magasságokból tudok lenézni "O"-ra és hasonszőrű társaira!

A csordaszellemet az ember az állatvilágból hozta magával. Ma is jelen van, az élet minden területén, sajnos.

Mi magyarok sok mindenben különbözünk más népektől. Nálunk szinte irtóznak a sztároktól, egyszerűen nem engedik, csak az átlagszinten lehet megfelelő módon szerepelni. Az egyén csak a maga eredményében, a galambászatban a győzelembe menekülhet én is ezt tettem!

Ezért az embernek nem akkor kell megsértődni amikor megsértik, hanem akkor amikor módjában áll.

Nyolc év alatt Clubbomban is megéltem a kételkedést és néhány ember távozását. Ők is a "csordához" csapódtak önös érdekekből. Milyen érdekes? Mára mikorra konszolidálódott körülöttem a helyzet és tisztázódott, hogy a kezdetektől fogva semmilyen szabálytalanságot nem követtem el, azt hangoztatják megváltozott a véleményük, revidiálják álláspontjukat, elnézésemet kérik. Mit mondhatok erre: csak a legnagyobbak tulajdonsága a megbocsátás. Igaz a mondás: "ha egy hazugságot 100-szor elmondasz, 101-szerre már igazságnak hiszik."

Epilógus e kérdéshez:

Soha nem fogom elfelejteni a 2000 áprilisi közgyűlés utáni hangulatot. Sikerült (tisztelet a kivételnek) egy rosszindulattól átitatott vezetést leváltani.

A győzelem kihirdetése után sok ember megkeresett és csak annyit mondtak: Peller úr ezek után lehet majd köszönni magának!? Kezet fogtak és továbbmentek. Volt aki megjegyezte: "már nagyon vártuk ezt a napot!

Válaszom ezeknek a kedves embereknek: a Jóisten büntetése késhet, de soha nem marad el! Még egy érdekes jelenség figyelhető meg a kiállításokon és a Bajnokok Találkozóján. Egyre többen táblázzák ketreceiket, nagyságuk egyre nő és egyre többen élnek vele. Úgy 15 éve én kezdtem el ezt a folyamatot. Akkor kaptam érte hideget-meleget, még magukat akkori szaktekintélynek vallóktól is.

Az idén megkérdeztem egy többszörös kerületi bajnokot amikor tábláit szerelte fel ketreceire: "mit csinál uram!?" válasz: Peller úr maga megmutatta az irányt, mi követjük mert ez a jó! Őszintén szólva nagyon jólesett, hogy végre, valaki kimondta: jó amit elkezdtem, nem szégyelltem eredményeimet közreadni és amit csináltam, csinálok KÖVETNI VALÓ!

Zárszó

Ha mindenki úgy akarja akkor a 10.! Olimpián veszek részt Dél-Afrikában! Érdemes lenne megnézni az olimpiai katalógusokat, van-e egyáltalán rajtam kívül még egy galambász a világon aki sportkategóriában 10 olimpián résztvett.

Korábban tenyésztettem standard-ra és sportra vegyesen, nyolc éve azonban tudatosan a sportkategóriára készülök. A club adta lehetőségeket kihasználva a versenyprogram is ennek van alárendelve!

Felismertem, évekkel megelőzve a magyar galambászokat, hogy világszerte, csak a kétévenként megrendezett olimpiára kíváncsiak. Itt kapnak választ hol tartanak, itt kapnak valós értékeket. Az eredmények láttán megállapíthatják miben kell változtatni, javítani. Különösen az elmúlt 5-6 évben érezhető, hogy milyen erővel mozdult rá a világ a koefficienssel kiszámolt és így  összehasonlítható eredményekre Budapesttől-Tajwanig. Prats úr nagyot alkotott amikor az FCI elnökeként ezt a briliáns megoldást bevezette! Érdekes külföldön nem kritizálják és csupán egy változtatást hajtottak végre az elfogadás óta, nevezetesen, hogy az induló létszámot 5000 galambban maximálta. (Magyarországon természetesen két "nagytudású eredménytelen" megfenyegette az FCI-t, hogy feljelentik mert ez a módszer tűrhetetlen).

Magyarországon rengeteg dolgot kell a helyére tenni, ezekről több pontban kifejtettem a véleményem. A fő baj az, hogy kevés magyar látogatja az olimpiát, nem látja a változást. Az olimpiáról megjelent egy-egy cikket el sem olvassák. Elemzést, olimpiai értékelést pedig egyszerűen nem engedtek az újságban megjelenni.

Az induló létszám pl. döntő, ezért összevont területi versenyeket kell rendezni. El kell felejteni az 50-60 db induló létszámú versenyeket, ezek teljesen értelmetlenek! 4-5 ezer induló galamb a limit ebből számítani lehet jó eredményre. Ilyen versenyeken elért élhelyezések adnak igazi értéket a galamboknak.

A világ elitje, de a köznép is csak a nagy győzelmekre figyel oda és csak ezek lesznek maradandók az utókor számára. Az olimpiai győzelmeket nem felejtik el. 100 év múlva is az archívumokban őrzik a győztesek nevét, ezt kellene végre megérteni, felfogni.

Sajnos, amit 8 éve megvalósítottam és jól működik annak még a mai napig csak kevesen értik a célját.

Akik kipróbálták azok megértették, hogy 60 fő egy gyűjtőhelyen, galambok csupán rövid ideig a szállítás idejére vannak kosárban, kis költségek, gyors eredmény közlés, a feleresztésről korrekt tájékoztatás.

Galambok mellett a tagoknak is kényelmes 150 km-350 km-ig 20 órakor, 350-530 km-ig 16 órától van gyűjtés, másnap reggeli feleresztés, helyszíni fizetés az elküldött létszám után.

Mit kap egy tag a kerületben. Az év elején kifizeti az egész éves program költségét. A nagy begyűjtő körzetek (150-180 km) miatt csütörtökön gyűjtés, pénteken óraindítás szombaton verseny, vasárnap vagy hétfőn órabontás, kedden kerületi gyűlés.

megosztás
Archivum
A vezetésről