Tudom, hogy személyes, sőt baráti kapcsolataid vannak néhány — napjaink — világhírességével.

Szerintük merre tart a világ postagalambászata?

Valóban, aki ma számít a világ postagalambászatában, személyes kapcsolatban vagyok. Az elkeseredésem — hazai körülményeinket ismerve — innen ered. Az már biztos, hogy az életem hátralevő része kevés arra, hogy egyszer én is olyan körülmények között versenyezhessek, mint ők!

Ami legjobban megfogott bennük az a hallatlan győzni akarás. Ennek alárendelnek mindent, és mindent megtesznek ennek érdekében. Komoly anyagi kiadásoktól sem riadnak el a cél érdekében, a színvonal, biztonság javításáért. Erre egy példa Raymund Hermes 50 000 márkát adott, hogy a Szövetség kialakítson egy meteorológiai figyelő rendszert, amiben 100 km-enként állomások vannak! A galambokért, a biztonságos hazatérésért!

A galambászat rohamléptekkel fejlődik, a Távol-Kelet bekapcsolódásával óriási pénzek mozdultak meg.

A nagy cégek üzemeket — galambfalukat építenek ott. Korszerű szállítóautók, gyors szállítás. A types rendszer általánossá tételével a számítógépek vették át a hatalmat.

Rengeteg könyv, újság és egyéb ismeretterjesztés áll a galambászok rendelkezésére. Egy egész iparág áll a galambászok szolgálatában. Takarmány — ásványi anyag — vitaminok — gyógyszerek — oltóanyagok — berendezések, szóval minden! A minőség I. osztályú!

Erre tart a világ jelentős része, és merre tartunk mi? Az elmúlt 5 év posványát itt mérhetjük le igazán.

megosztás
Címkék
Archivum
A Szövetség új vezetésének 4 év áll rendelkezésére
hogy új lendületet ésirányt vegyen a sport felemelkedése érdekében. Nemzetközi és hazaitapasztalataiddal milyen tanácsokat tudsz adni ehhez a munkához?