Peller galambok a nagyvilágban

A tenyésztők mindenkori értékét az határozza meg, hogy az általuk tenyésztett galambok másoknál hogyan szerepelnek, hogyan tudják továbbtenyészteni az alapanyagot.

Mint látni fogják, erre rengeteg példa lesz felsorolva úgy külföldről, mint belföldről. Lássuk hol vannak Peller galambok: Ausztria, Csehország, Egyiptom, Hollandia, Kanada, Lengyelország, Japán, Németország (a volt NDK-ban is), Olaszország, Románia, Szlovákia.

Japánba több kitűnő galamb került Shibamoto Sachiko állományába, ahol nagyon jó eredményeket értek el. Tömegesen Olaszországban Eros Carboni-nál és több olasz tenyésztőnél repültek díjakat a Peller galambok.

Az Eijerkamp kapcsolat és az ő reklámlehetősége óriási távlatokat nyithat a Peller galambok számára, útban a világhírnév felé.

Peller galambok Magyarországon

Bemutatásra csupán azok kerülnek, akik kerületi bajnokok lettek, vagy a csúcs közelébe voltak, kis különbséggel kerültek hátrányba.

A felsorolt bajnokok állományában jelentős számú Peller galamb volt és van. A sikert elősegítették, de nem vitatható el az állományban lévő más galambok fontossága.

Guzmics Tibor 1994-95-97
Horváth testvérek 1993
Kerecseny György 1995
Hegyi Lajos 1996
Komonyi Lajos 1996-97
Pintér Imre 1995-96
Mészáros Ferenc és fia 1995-96
Pásztor Róbert 1996
Péntek József és fia 1995
Valent János 1997 2.
Scheilly Gábor 1996
Markó Dezső 1997

Mint minden évben, az idei könyvben is bemutattunk egy, a Peller galambokkal jó eredményt elért tenyésztőt.

Lássuk, mit ír erről Markó Dezső.

Tisztelt Sporttársak!

Markó Dezső vagyok, a Rába I. versenykerület tagja. 1976 óta galambászom. Az eltelt húsz év alatt kisebb-nagyobb eredményeket értem el. Peller József sporttárstól 1994 tavaszán kaptam fiatal galambokat. 1995 tavaszán párosítottam a galambokat, amelyekből szenzációs fiatalok keltek, amelyek később eredményeikkel is bizonyították, hogy az ország legjobb állományából sikerült galambokat szereznem. Amely az országban nem mindenkinek adatik meg. 1996-ban jobbnál jobb párosításokat sikerült összekovácsolnom ezekből a galambokból. S mint később kiderült, ezekből a párosítáok sokból kelt utódok 1997-ben szenzációs eredményeket produkáltak. Ezután szeretném megköszönni Peller sporttársnak az önzetlen segítséget, a sok tanácsot, valamint a kapott nagyon jó galambokat.

Eredményeim:
1995 Fiatalok Kerületi Bajnoksága II. hely
Kerületi fiatal sampion I., II., IV.
1996-ban Kerületi Rövidtáv IV. hely, Kerületi Hosszútáv VI. hely,
Kerületi Középtáv 18. hely, Kerületi Általános X. hely.
1996-ban: Kerületi Fiatalok Bajnoksága II., V. hely.

Ebben az évben a fiatalok kerületi versenyén a 4 úton a húsz elérhető, kerületi egyéni díjból: 10 egyéni díjat az én galambjaim nyerték.

Tasov I. díj
Breclav I., II., III., IÍV., VI., díj
Divizov I., II., III., IV., V. díj

Az 1997. év hozta a még nem várt legnagyobb eredményt. Az ország egyik legerősebb kerületében sikerült kerületi rövidtáv, középtáv és általános bajnokságot nyernem, valamint hosszútávon 3. lettem. Olyan a galambászsportban országosan is elismert, többszörös kerületi bajnokok előtt, mint Scheily Gábor.

30 darab özvegy hímem 1997-ben 196 helyezést ért el és 14 kerületi díjat nyertek. Sajnos az 1997-es Berlini országos verseny nagy katasztrófa volt számomra.

Az elküldött 5 db galambomnak addig 45 helyezése volt. Az első galambom erről az útról csak keddi nap érkezett. A mai napig is kettő darab 9 helyezett hímem hiányzik. Ekkor már kezdték temetni a kerületi bajnokságomat. Peller sporttárs azonban még vígasztalt, hogy még nem veszett el semmi. Igaza volt, mert a következő Teplici versenyen a kerületben az első 5 galamb az enyém volt és a hátralévő két úton be tudtam biztosítani a kerületi bajnokságomat.

Minden sportbarátomnak hasonló eredményeket kívánok, és még egyszer szeretném megköszönni Peller sporttársnak a segítséget.

Országos rövidtávú bajnokság első ÁSZ galamb
Országos középtávú bajnokság első ÁSZ galamb

Sporttársi üdvözlettel:
Markó Dezső



megosztás
Címkék
Archivum
Eijerkamp és fiai