Ötéves a Peller Klub

Az 1996-os Klub Évkönyv bevezetőjében jeleztük, hogy s klub tagjai nagyon készülnek az 1997-es évre a klub fennállásának méltó megünneplésére.

Az ünnep nagyon fényesre sikeredett melyről Peller József 5722-es csodálatos tojója gondoskodott. Olimpiai győzelme a legrangosabb sportkategoriában, világgá röpítette a Peller Klub nevét. Számtalan ismeretlen galambász érdeklődött a világ minden tájáról és gratulált. A klub hírnevén keresztül a magyar postagalambászatot is megismertette a világgal. A külföld rajongását, elismerését nem követte itthon hasonló fogadtatás, ismét működött a "jó magyar szokás , pedig sportkategóriában magyar galamb még nem nyert olimpiai bajnokságot.

Az olimpián kívül is történt egy s más a klubban. Például az, hogy 11 verseny lett megrendezve. A 12. nt elmaradására Peller József így emlékszik: a Berlin-Farlandi versenyre nem gyűjtöttek. A tagok között két irányzat volt: 1. el kell menni, meg kell a versenyt tartani; 2. Peller előrelátó, jó, hogy nem gyűjtenek.

A történet ismert, Peller nagyon előrelátóan intézkedett, megmentette több száz galamb életét. A Criwitz-1 verseny elmaradásánál már nem volt kétkedés, addigra mindenki meghallotta a Berlini verseny gyászos végeredményét.

A két döntés híven mutatja, mi a különbség a klubok és kerületek versenyszervezései között. A mindenáron pontokat gyűjteni a "csapatversenybe" , ismét megmutatta, milyen értelmetlenül veszítik el legjobb galambjaikat is a kerületben versenyzők.

A klubban 1997-es évben átlagosan 23 tenyésztő 740 galambbal vett részt a versenyeken.

Legeredményesebben a Peller dúc szerepelt, de Matejin Elémér az első két úton döntő fölénnyel nyert.

Szállításuk a korábbi években megszokott módon zajlott a Slova Klubba közösen.

A gyorsaságnak, a jó kapcsolattartásnak és az ésszerű startnak köszönhetően versenyeink közül csupán egy (Ceska-Lipa) métersebessége maradt 1000 m alatt, viszont Prágából 1973 m-el jöttek a galambok.

Tisztelt Olvasó! Tisztelt Sporttársak!

A Peller Klub ötéves fennállása alatt bebizonyította életképességét, olyan példát, utat mutatott az országban, melynek számos követője van.

Az élet nem a gáncsoskodókat, hanem az újat, jobbat, a tenniakarókat igazolta. Az olimpiai aranyérem sok mindent kárpótol és további bíztatást adott. Megerősítette minden tagunkat és szimpatizánsunkat abban, hogy helyes úton járunk, helyes utat választottunk.

Végezetül Peller József köszöni a sok gratulációt, melyet ismert és ismeretlen galambászok juttattak el hozzá, kifejezve, hogy sportsikerein túl tenniakarását is elismerik a postagalambászat minőségének javításáért.

Tisztelt Peller József, Tisztelt Klubtagok!

Kívánunk sok további évfordulót!



megosztás
Címkék
Archivum
Az igazság pillanata