Mi újság az Eijerkamp családnál?

A fenti cím bizony komoly változásokat takar. Az édesanya halála után kissé tagoltabb lett a család. A családfő betegsége és a fiúk kisebb-nagyobb bajai lassították a galambász tempót. Az üzleti vonal is több figyelmet elvon, nagy a konkurencia, nagyok a költségek. Példa erre a takarékosság jegyében 2 éve megszűnt a 25 éven át kiadott gyönyörű, Ponderosa" füzetek melyet ezerszám osztogattak a kiállításokon. A kiállításokra nem visznek bútorokat. A kiállított galambok eladók, nincs , dinom-dánom" büfé stb.

Újabb visszahúzódás. Megszűnt a Panderosa tenyészcentrum, helyén fiatal testtelep, versennyel. A történetbe itt lép be Peller József. Eijerkamp úr felkérte, vegyen részt a teszttelepi fiatal versenyen. A felkérést régi barátságukra való tekintettel elfogadta bár én tudom: irtózik ezektől a versenyektől. Gondolhatják évente mennyi ilyen , világbajnoki" felkérés érkezik címére.

A legutóbbi felmérések szerint 40, negyven! "Világbajnokság" létezik szerte a világban, és akkor még nem beszéltünk a kicsikről! Véleménye: a fiatalnak születése pillanatától minden nap meghatározza további életét, egészségét, eredményeit. Ő ebben hisz és így gondozza őket. Az eredmények őt igazolják. Az iparszerű "teszttelepi" tartásmódok megölik a fiatal galambok egy jelentős részét.

Eijerkampék felkérése egészen más talajon működik. Itt 10 éves szoros-bensőséges barátság van az apával és a fiúkkal és az adminisztrációval.

Az olimpiai győztesek Eijerkampékhoz kerütek, galambcserével 20 Eijerkamp és 20 Peller galamb váltott hazát. Több Peller galamb kiváló eredményt ért el az Eijerkamp dúcban, gondoljunk csak Kiprich győzelmére.

Ennyi bevezetés után természetes, hogy vitt a Ponderosába fiatalt. A. versenyek között, volt egy ahol 1000/ezer galamb elveszett! A sok  megmagyarázhatatlan (agyon magyarázott) veszteség itt is aratott. A folytatás? egy vert sereg romjai (718 galamb) indult az utolsó versenyen. Peller József is ott volt a záró versenyen és meghívták egy családi látogatásra. A nagy élmény és meglepetés a , gyémánt kamrában" érte. A korábban közel 100 galambnak otthont adó dúcban 4 galamb (négy) volt, közte az első részben 24199-es Lieven-i olimpiai bajnok. Peller József hívó szavára odament hozzá! Megható történet. Eijerkampék elmondták számtalan kiváló fia-lánya van. Egy-egy fiatalért sorban állnak! Kérdésére mi történt? A bevezetőben említettek folytatása: jelentős pénzeket ígértek a galambokért és ők eladták amit kértek. Apropó , gyémánt kamra" Úgy látszik kiveszőben az ,abszolút megbízható ember" Példa erre minden dúc és fészek bekamerázva. Mindenütt szuper biztonsági zárak.

Úgy érzem még egy fontos hírről nem esett szó. A Basel-i olimpiai , Firsd Lady" (5722) ismét a Peller dúcban van! Eijerkampék nagyvonalúan visszaadták, pedig az ő dúcukban és Seegmüller dúcában is sok kiváló galambot költött. Náluk valószínű életkoránál és a bezártság miatt már akadozott a letojás. A. Peller dúcban már több fia-lánya vígan röpköd. Végezetül de nem utolsó sorban Eijerkampék 2004-ben is jól szerepeltek, egy nemzeti győzelem mellett számtalan első díjat nyertek.

Kurucz Attila

megosztás
Címkék
Archivum
Hermes-Peller történet
1984-2004