ÉVA, ÉVI, ÉVIKE

A postagalambászat, ugyanúgy, mint sokminden más tevékenység, igényli a nyugodt, kiegyensúlyozott hátteret.

Peller Józsefnek ebben szerencséje volt, hiszen olyan társsal éli életét, aki biztosítja ezt, sőt lelki és szakmai segítséget adott és ad azokhoz a kiváló eredményekhez, melyeket az elmúlt évtizedekben elért. Nekem ebben a kérdésben rengeteg személyes tapasztalatom van, így sokszor elcsodálkoztam a történéseken.

Vegyük például a galamb-beszerzéseket. Pellerék egy ötödik emeleti másfél szobás lakásban, bizony eléggé szűkösen laknak. Ennek ellentételeként Jóska barátunk Évával közösen többezer márkáért vásárolt a Janssen, Hermes Bruzn, Klak állományból. Kíváncsi lennék, hasonló helyzetben az asszonyok álláspontjára?!

Vegyünk egy másik példát. Éva reggeltől késő délutánig egy üzletet vezetett, eközben Jóska reggel öttől este nyolcig a lakástól távol (a szülői házban) galambászott az év szinte minden napján. Kíváncsi lennék .... című kérdés !?!

A galambászta soha nem tartozott az olcsó szórakozások közé. Jóska mindig többszáz galambot tartott. Az állomány fenntartása hatszámjegyű összegeket tett ki (lehet, hogy ez manapság már hétszámjegyű). Kíváncsi lennék ....... című kérdés?!

Folytathatnám a sort, de felesleges lenne, mivel a fentiekből világosan kitűnik Jóska és Éva közötti egyetértés a galambászatot érintő minden kérdésben. Évát galambász körökben vidám, kiegyensúlyozott, szakmailag hozzáértőnek ismerik. Alaptermészetéből adódóan kerüli a vitákat, békétlenségeket. Mindig a békés megoldásokra törekszik. Akik ismerik Jóska természetét, bizony szükség is van egy nyugodt, kiegyensúlyozott ellenpontra kettejük életében. Meg merem kockáztatni azt a megállapítást, ha az 1992-95 közötti nagyon nehéz időszakban Peller Józsefnek nem Éva a társa, aki erősítette, nyugtatta, bátorította, talán egész élete más irányt vesz! Talán belekeveredett volna olyan dolgokba, melyek számára hátrányosak lettek volna.

Kedves Éva, Évi, Évike!

Kívánom, hogy nagyon sokáig segítsd Jóska barátunk életét minden vonatkozásban!

Tudom azt, hogy Peller Jóska Nélküled soha nem lett volna Olimpiai Bajnok, éppen ezért én az érem felét Neked ítélem!

Maradj mindig hű Önmagadhoz,

ezt tiszta szívből kívánja Neked:
Attila
megosztás
Címkék
Archivum
Az új beszerzésekről