Eijerkamp és fiai

Az Eijerkamp családról érdekes cikket írt Pintér László, így számomra más megközelítésből kell bemutatni a világ egész postagalambászatát meghatározó családot.

Hans Eijerkamp végigjárta azt az utat, melyet sok fiatal galambász bejárt. Sorsa üzleti vállalkozásain keresztül kedvezően alakult és ennek köszönhetően egyre jobb galambházai és galambjai lettek.

A folyamat legjobban követhető a "De Ponderosa" kiadványokból.

Birtokomban van egy 1977-78-as kiadvány, amelynek címoldalán a Ponderosa bejáratában négy új szerzemény látható a Janssen, a Mariju van Geel és a Klak állományból. Ebben a kiadványban látható Hans Eijerkamp és fiai a három Janssen testvérrel, de, Linssennel, Thei Hartogssal, Valere de Smet Mathijs és fia Rogerrel, Gust de Baere-el, Mariju van Geel-, Maurice Delbarral. Micsoda névsor, ha jól meggondoljuk, a felsoroltak minimum 7090-a a mai postagalambászatra is meghatározót alkotta. Ebből is látható, milyen messzire nyúlnak vissza az Eijerkamp tenyészet gyökeret.

A fentieken kívül Stichelbaut, Berlengee, van Hee Charles v.d. Espt", Tourniers, Cattrijsse és Pol Bostijn galambok már korábbi beszerzésekből a tenyészetben voltak.

Lehet, hogy kissé hosszúra nyúlt a bemutatás, viszont enélkül nehezen érthető a napjainkban oly magasan jegyzett Eijerkamp dúc tenyésztési felépítése. 

Még egy kedves kép ebből a kiadványból, melyen a papa, Hans Eijerkamp két fiával (kiknek vállig ért a haja) Evert és Hans Jaap Eijerkamppal.

A Ponderosa kiadványok évenként ismétlődtek, mondhatom az egész világ postagalambászainak nagy örömére.

Visszatérve a múlt kalandozásaiból Peller Józsefhez. Szeptemberben megérkeztek a régen várt Erjerkamp galambok.

A 12 fiatal külön-külön csoda. Minden további nélkül kommentár helyett nézzék át a származásokat.

Tenyésztési módszerként érdemes figyelni arra, milyen kitűnő eredményű galambok egy-egy galamb apja (Jumbo van 1992, Magic van 1991, De Tornado, Porsche Bond, Ronaldo van 1991, Broer romario, Zoon Wonderboy 95, Flits 85) csupán egy galambnál (97-2556129) kisebb eredmény az apa, ott viszont az anya (Dochter Rocky 83) egész lenyűgöző eredményű (2xI1., 1x2., 2x3., 1x6., 1x7., 2x9).

A származási lapokon látható élhelyezések, győzelmek többezer kitűnően felkészített galamb között születtek. Ismerve a holland tenyésztők magas képzettségét és galambász kultúráját, ezek csak emelik az élhelyezések értékét.

Peller Józsefet az Eijerkamp család nagyon bensőségesen fogadta. Ennek számtalan tanújelét adták. A kis unokával készült közös kép, a Grenfield süd-án (családi otthon) tett látogatás a "gyémánt kamrába" való bebocsátás és végül Hans Eijerkamp levele, mely sok mindenre választ ad az Eijerkamp család és Peller József jelenére és jövőjére.

Tisztelt Olvasó, Tisztelt magyar postagalambász!

Itt él közöttünk egy ember, aki bebizonyította tehetségével, hogy a világ legjobbjai között van a helye.

Mondom ezt azért, ha Hans Eijerkamp olyan ajánlatot tesz, mint levelében írja, az megalapozott. Kíváncsi lennék arra, mennyien birtokolják ezt a bizalmat szerte a galambász világban.

Folytatás következik!, de erről majd legközelebb.

Kurucz Attila



Hans Eijerkamp levele Peller Józsefnek

Brummen,
21. Aug. 1997.

Kedves József, úr

Szívélyes üdvözlet Hollandiából. A Te fiatal galambjaid kitűnően repülnek, nagyon meg vagyunk velük elégedve!!!

Kiválasztottunk a Te tenyészeted számára 12 szupergalambot. Ahogy az eredetüket megnézzük, azok a legeslegjobbak; meg vagyunk róla győződve, hogy ezek a galambok a Tieiddel keresztezve minden vonalon új sikereket jelentenek majd a versenygalamboknál.

A mi célunk az, hogy a következő olimpián fél Eijerkamp és fél Peller galamb képviselhesse Hollandiát és Magyarországot.

Sok üdvözlet holland barátaidtól:
Hans, Hans-Jaap und Evert-Jan Eijerkamp
megosztás
Címkék
Archivum
Ötéves a Peller Klub