Az új Hermes galambok

Érdemes megfigyelni a Hermes féle tenyésztési módszert. Az alapgalambok: Piet, Velo, Lady Barcelona szinte minden galamb származásában szerepel. Az Aarden galambok a Piet-el vannak elpárosítva és így tovább.

Nagy hasonlóság fedezhető fel az Eijerkamp módszerrel, ahol minden párosításban 1, 2 nagyeredményű galamb szerepel.

Tavaszi hétvége világsztárokkal
Raymund Hermes - Hamm-Sieg

Hermes ut. 1996-ban Németország galambász királya. 83 ezer német galambász között lett az Első. Kevés galambásznak adatott meg ez a díj. A Hermes-dúc mindig arról volt híres, hogy évente szállított egy-két szenzációs eredményt (pl.: Barcelona nemzetközi 1., 2. díj, Bezirk Meister, számtalan nemzetközi, nemzetközi hosszú távú verseny győztese fiával Uwe-val és így tovább), de ez volt neki — gondolom én - a legnagyobb! Az új királynak gratulálni és dúcot látogatni már önmagában 15 nagy megtiszteltetés volt számunkra. Tudni kell azt, hogy Peller Józsefhez Hermes urat több mint tízéves ismeretség fűzi, és több alkalommal találkoztak Hamm-Sieg-ben.

Ezeknek a találkozásoknak kézzelfogható eredményei látszanak. A német dúcok és azok között 15 a módosabbak dúcai egészen lenyűgözőek. Minden fontos (és látványos) dologgal felszereltek és mindenütt segítők, gondozók. A Hermes dúcban 5-6 fő teljesít szolgálatot a szó legszorosabb értelmében.

Mindenütt  komputerek, szellőzők, porszívók. Fegyelem, rend és tisztaság. A galamb ápolók úgy néznek ki, mint a Hermes-bolti eladóxk, sehol szakadt ruhák, cipők, ápolatlanság, szóval ahogy illik kinézni egy normális embernek. A dúcok "97-re teljesen kicserélődtek, új dúc épült a Német Mester versenyekre és a tenyészeknek.

A tenyészdúcokban 1 hím 2 tojóval, a fészkekben már az első tojások ültek.

A látvány, ahogy a hím kinn ül a dúc előtt, a tojók pedig a tojásokon, ráadásul a hallatlan nyugalom nagyon megragadó volt. Látogatásunk alkalmával készült a die Brieftaube számára a bajnoki riport Dobrowolsky úr aktív közreműködésével. A riport megjelent a Brieftaube-ben, benne számunkra egy történelmi fotóval.

A galambok első csoportját már elpárosították, a második, harmadik csoport még külön volt. A tojók nytitott volierben, csupán tető van a fejük felett, alul rács. Teljesen nomád körülmények között. A hímek már fészkeikben voltak.

A dúclátogatások, beszélgetések után galambok bemutatása következett.

Minden bemutatott galamb származása, eredmények, szülei eredményei a számítógép monitorján volt olvasható. A kézbeni válogatás után fiatal tojó került a Peller dúcba.

A Hermes-dúc egy galambász szentély, ahol nem a galambok gyűjtése, vásárlása elsődleges, hanem a kiváló eredmények és díjrepülők reklámozása kerül előtérbe. Igazi sportgalamb centrum kiváló tenyésztési háttérrel.


Raymund Hermes levele Peller Józsefnek

"Amint látható, a 4 pedigre a legjobb tenyészpárokat tartalmazza. Ezzel a 4 állattal Önnek a tenyészetében óriási előrelépést kell tenni, mivel ezek igazából világklasszis galambok, melyekből Ön utódokat tenyészthet.

Nagyon örültem az Ön nagy sikerének a baseli olimpián.

A legjobb kívánságok a következő ugyanilyen sikeres versenyévre

sportüdözlettel
Hermes"

Tavaszi hétvégénk második állomásán sem akárkit kerestünk fel.
Hans Peter Kluth-Köln

H-P Kluth 1984-ig páratlan sikersorozatot ért el. Galambjai a rövid és középtávú utakon szinte verhetetlenek voltak.

1995-ig évkihagyások és kisebb sikerek váltogatták egymást. Üzleti vonalon viszont sikeres ember úgy vállalkozásai, mint galamb árverései óriási bevételekhez juttatták. Felépült egy gyönyörű palota és olyan galambász farm, amiről csak álmodni lehet.

A 30 m hosszú, 6 méter széles, teljesen berendezett dúcok ára kb. 100 ezer márkába kerültek, ebből 2 db és egy főépület, amelyben kiszolgáló helységek, és a tetején természetesen galambok vannak. A gyönyörű pázsittal telepített kert elején áll a galambászok fogadására épített terem. Benne minden szükséges kényelmi berendezéssel.

Éppen újabb könyvének megírása közben kerestük fel. Nagyon megörült látogatásunknak, hiszen régi ismerősként üdvözölt bennünket. A Kluth galambok Peller Józsefnél sok sikert értek el. Az újabb látogatás gyökerei Basel-be vezetnek, ott Peller József megígérte, hogy 5722-es két hím gyermeke a Kluth dúcba költözik. Cserébe a Kluth dúcból új állományának kialakításánál a Janssen galambok iránti olthatatlan szerelme jelentette a fő motivációt.

Beszélgetésünk alatt elmondta, sürget az idő az utolsó élő Janssen testvér is 80. éve felett jár. Arendonkban egyre kevesebb galamb van és a meglévők is egyre fogynak. Neki sikerült egy erős alapot beszerezni, és ebből kialakítani a jövendő Kluth sztárgalambokat.

1995-ben 50 (ötven) Janssen galambot vásárolt a Janssenéktől és másoktól! Az új szisztéma Kluth x tiszta Janssen.

A dúc sztárgalambja egy Jouge Merckx dédunoka a "95-ös keltésű "De Louis" és folytatni lehetne a felsorolást, hiszen 25 eredeti Janssen galamb következhetne. Akik járatosak Janssen galamb "ár ügyekben ", tanúsíthatják, hogy itt százezer márkás tételekről van szó. Végül egy nagyon jó hír. Kluth úr felhívta Peller Józsefet, hogy az 5722-es fiaiból 1-1 fiatal kitűnően repült az egyik 7 élhelyezést!, a másik 5 élhelyezést repült. Bravó! A Basel-i olimpiai utazás fáradalmai után ismét egy fáradtságos út, de megérte mindkettő, életreszóló élményekben volt részünk és még előttünk állt az Eijerkamp család és szentély látogatása.

megosztás
Címkék
Archivum
Peller galambok a nagyvilágban