Az új beszerzésekről

A galambászok többsége joggal teheti fel a kérdést az elmúlt évek sikerei, a világhírnév után egyáltalán mi szükség van újabb és újabb galambok beszerzésére.

Peller József maximalista mindig elégedetlen az eredményekkel. Mindig jobb eredményekre törekszik.

Az eddigi írásokból, származásokból világosan kitűnik, a Janssen galambok meghatározók a tenyésztésben.

Arendonk-ból már szinte lehetetlen beszerezni galambot egyrészt az árak, másrészt a még meglévő anyag hiányosságai miatt.

Az ismertetett helyeken viszont a legjobb és legeredményesebb Janssen galambok még léteznek (Eijerkamp, Hermes, Kluth, Vanwinkel), a kakukktojás ebben a sorban Ben Hendriks-től beszerzett galambok. Hogy ennek milyen komoly értelme volt, kiderül a róla szóló írásból.

A Janssen vérvonal erősítése
JEF VANWINKEL

A Janssen galambok minden eredményes tenyészetben vezető szerepet visznek.

Peller József jó érzékkel meglátta, hogy a Vanwinkel galambok eredményeikkel és testi felépítésükkel jól illenek saját Janssen galambjaihoz. A "97-es évben született utódok csak megerősítették elképzelését.

Ben Hendriks

Az Utrech-i olimpián nézegettem a kiállított és eladásra szánt galambkollekciókat. Feltűnt egy gyönyörű sötét galambokból álló csoport.

Többször átnéztem, mert nagyon tetszettek, megismerkedtem tulajdonosával, Ben Hendriks-szel. Elmondta, a galambok Jef Van Wanroy többszörös Barcelonai díjnyerő galambjainak tisztavérben továbbtenyésztett utódai. Az ismertetés után gyorsan kiderült, hogy R. Hermes és H. Eijerkamp állományában is felfedezhetők ezek a galambok. A tesztelések után ők Janssen-Wanroy párosításokból nyertek kiváló utódokat.

Még egy adalék a fentiekhez. Eijerkamp 1997-ben 100 fiatalt vásárolt Ben Hendriks-től. A hozzám került Hendriks galambok is bebizonyították, hogy nem akármilyen utódokat költöttek.

1281-96-4086 scsH 11 helyezés
1281-96-4194 scsH 10 helyezés
1281-96-42325sH 10 helyezés
1281-96-4229 scsH 10 helyezés 

utóbbi három a NL-95-1282730 sH gyerekei! 

megosztás
Címkék
Archivum
Peller József tanácsai kezdőknek, újrakezdőknek, haladóknak