Athén 2004

Minden nyári Olimpia megnyitóján galambok feleresztésével a békét, a megbékélést szimbolizálják. Athén sem volt kivétel ebből a sorból. Az FCI úgy döntött, hogy az Európai országok részére — Barcelonai távolsággal megegyező - Athénból nemzetközi versenyt szervez! A megnyitón feleresztett galamboknak komoly versenyt kell vinni, legyőzni az iszonyú távolságot.

A versenyre Magyarország is jelentkezett és végül 3500 galambbal, a legnagyobb induló létszámmal vett részt a versenyen. A hatalmas létszám önmagáért beszél, ilyen nagy tömeg hosszútávon Magyarországon még nem indult!

Peller József sokáig gondolkodott, hogy ő a magyar rövid-középtáv többszörös országos bajnoka küldjön - ne küldjön. Ismerve az ő habitusát tudni lehetett előre, ha küld akkor vele számolni kel! Küldött! A végeredmény? Egyéni: 3., 5., Csapat: 1.

Azt tartja a mondás: , győzelmet nem kell magyarázni ! valóban, de a győzelemhez vezető út részleteiről érdemes tudni. Ebből a szempontból (egy sorozat címét kölcsönözve) a Peller dúc és Peller József vezethetné a  postagalambászat, Mindentudás egyetemét.

Közel 30 éve módomban áll követni Peller József tenyésztői munkáját, látom, láttam hogyan épült fel napjainkra ez a világhíres állomány.

A Peller könyvekben szinte minden évben bemutatásra kerül néhány igazi sztárgalamb, így van ez 2004-ben is. Javaslatom tanulmányozzák, többször! Látni fogják az Athéni győzelmek nem a véletlen szülöttei.

A két galamb, aki Athénból vasárnap ill. hétfőn érkezett és így a csapatversenyt megnyerte, fényképpel és részletes származással e könyvben látható. Mint az is látható, hogy az ősök tömege többször teljesítette Barcelonát, mit teljesítette, megnyerte! 28 ezres tömegből!

A kiváló tulajdonságok a származás egyik oldala. A felkészítés, a másik oldal és valljuk be őszintén, alapos, szakszerű felkészítéssel is lehet jó eredményt elérni.

Az évről-évre megjelenő Peller könyvekben az utóbbi 2-3 évben nem esett szó a tartástechnológiáról. Pedig érdemes lett volna.

Kezdjük  — Peller Józseffel. Teljesen átalakította étrendjét és 1 év alatt arányosan kb. 20 kg-al könnyebb lett és mint látható a galambok eredményein munkabírása cseppet sem csökkent. Ebben Évának is jelentős szerepe van, hiszen ő készíti az ételeket!

A látható, érezhető hatása a galambokra is kiterjedt.

Antibiotikumoktól, kemikáliáktól mentes, tisztás naturális, természetes anyagokból való készítményeket kapnak a galambok 3 éve! Ehhez járul a már legendásan híres fanatikusan tiszta és rendszeres Peller módszer: napi 2 órás tréningek saját recept szerint összeállított takarmány, napi többször takarított dúcok és a fenti naturáliák minden nap más.

Foglaljuk össze: kiváló, 1000 km feletti távolságra genetikailag alkalmas galambok plusz Peller féle felkészítés — Athéni győzelmek! Ez a recept, ezzel érdemes foglalkozni! Minden más, tévút, zsákutca.

Írásom végére érve elgondolkodtam: mi hiányzik még Peller József győzelmi koszorújából. Úgy gondolom, semmi: a kerületi bajnokságok őrületében állandóan kerületi bajnok volt (már számolni sem lehet 20-25-30? ki tudja)

Amikor nagy létszámú (10 e feletti) országos versenyek voltak számtalan úti I. díj és csapat 1. díj került Pellerékhez.

Brüsszel-Pfaffenhoffen győzelmek. A Magyar Kupa bevezetésével győzelmek! Tesztelepi verseny Dél- Afrikában? Világbajnoki csapatgyözelem.

Olimpia? Éppen a 2003-a könyvben leltár készült 1983-tól az olimpiai részvételekről: Kétszeres olimpiai Bajnok, kétszer II., egyszer III. Ki tudja ennek a töredékét felmutatni sport kategóriában? Ne törjek a lejüket: senkI.

Eljött a hosszútávok hosszútávja: Athén! Itt mi történt: ugyanaz mint a fenti felsorolásban: győzelem!

A magyar postagalambász társadalom hálás lehet, hogy van egy Peller Józsefe van egy példaképe.Őt kell követni, őt kell túlszárnyalni, hogy a világ, Európa mindig tudjon a magyarokról.

ebben bízik:
Kurucz Attila

A galambok mit áldoztak a Peller dűc győzelemért, a mindenáron való hazatérésért. A Blikk újságírójának lemértem a két galambot akik induláskor Zeusz 42 dkg, Marco Polo 43 dkg érkezéskor 25 ill. 21 dkg-ok voltak. Képzeljék ezt százalékosan egy embernél! 5 illetve 6 nap alatt tettek kiadós repüléssel tetézve ennyit!

A Peller dúc további büszkesége és szilárd alapját bizonyítják, hogy más galambászokhoz került Peller galambok is sikeresen teljesítették Athént.

Kik ők, akik számomra nagyon jólesően telefonáltak a jó hírrel..

Hegyi Lajos                3 galamb
Matein Elemér           1 galamb
Komáromi János      1 galamb
Horváth testvérek      1 galamb
Tarsoly Károly            1 galamb

ezek a galambok 6%-on! belül érkeztek!

megosztás
Címkék
Archivum
Hogyan születik egy sztár?
Az 5722-es történelmet csinált