A vezetésről

1995-ben Kurucz Attila vezette elnökség lemondott abban a reményben, hogy a kettészakadt magyar postagalambászatot egy új vezetés kivezeti egy mesterségesen gerjesztett helyzetből. Jól emlékszem az utolsó közgyűlésükre ahol Kurucz A. javasolta a tagdíj 500-ról 800 Ft-ra való felemelését, mondván egy emelés mindig rontja az új vezetés pozícióit. Ez egy korrekt gesztus volt.

Hogy mi történt 1995—2000 között az rémálmainkba se jöjjön vissza.

A 2000 áprilisi közgyűlésen elvárható lett volna HCS részéről, hogy javasolja a tagdíj felemelését, nem történt meg és az új vezetésnek tengernyi szakmai dolga mellett a szövetség "látszólagos" anyagi helyzetével is kell komolyan foglalkozni. A "látszólagos" helyzet abból állt, hogy szárnyra bocsátottak egy szlogent HCS-k előtti vezetés szórta a pénzt, ő lett a nagy megtakarító. Elbocsátotta a takarítónőt, nem vettek fel tiszteletdíjat. Igaz annyi gk. használatot vettek fel, hogy azzal többször körbe lehetne utazni a Földet! Csináltattak két felépítményt amit jószerével alig lehet valamire használni. Alkalmaztak egy kártékonyt aki öt év alatt több mint 8 milliójába került a tagságnak és ami utána maradt az még további komoly költségeibe fog kerülni az új vezetésnek. De beszélhetnénk a minősíthetetlen rendezvényeikről.

Komoly költségeibe fog kerülni az új vezetésnek.

Számokban kifejezve:

éves tagdíjból 1,8 millió
gyűrű emelésből 2,1 millió
bemérésből 3,5 millió

Tehát 3,9 millió amit évről-évre kivettek a tagok zsebéből és a bemérésből is szépen jött minden évben. Mondván aki nem méreti be magát az nem versenyezhet. Mint sok minden a bemérés is egy komolytalan, abszolút hozzánemértést takar. Kurucz A. ezt azért nem engedte bevezetni és ezért a tagsággal fizettetni, mivel csak a dúcot lehet pontosan bemérni, a feleresztési helyet csak a helyszínen egy fix pontról. Kérdem én mennyi ilyen pontot tudtak. Szerintem egyet sem és nevetséges módon méterre rögzített távolságokat adtak meg.

A gyakorlat szerint szinte mindenki ott enged ahol akar ebből aztán 30-40 km különbségek is adódnak!

Kidobott pénz volt és ezért még 100 ezres nagyságrendű jutalmat adtak!

Amennyiben ezt tisztába akarja tenni az új vezetés, akkor jóval kevesebb feleresztési helyet kell engedélyezni, fix pontot, állandó feleresztési helyet kijelölni az adott településen és akkor a két fix pontot pontosan meghatározva lehet hiteles bemérést készíteni! Ebből a tagságot ki kel hagyni, ez a szövetség feladata.

Az egész tagság érdeke, hogy segítse az új vezetést. Több pontban már kifejtettem milyen súlyos örökséget vettek át. Az első és legfontosabb feladat a szövetség anyagi helyzetének megszilárdítása. Ehhez pénz kell! A tagságnak meg kell érteni, hogy ehhez hozzá kel! járulni.

Javaslatom! A jelenlegi tagdíjat fel kell emelni 5000 Ft-ra, ez pl. naponta 13,70 Ft-ot jelent egy tagnak. Lehet, hogy nem lesz népszerű javaslatom, viszont csak akkor lehet magas színvonalú munkát, szolgáltatást elvárni, ha adunk is. Ha azt akarjuk, hogy elinduljon a magyar postagalambászat felfelé akkor áldozni kell, ha nem maradunk a jelenlegi nagyon alacsony színvonalon.

Ismerve a magyar mentalitást, tudom, ha emelésről van szó jön a felháborodás, a "csípőből tüzelés". Kérem ne azt tegyék, gondolkodjanak, utána beszéljenek. Nekünk most évtizedes elmaradást kell behozni. Azok akik nagyon nagy pénzekért a legjobb dúcokból szereztek be galambokat segítsék a másik oldal a technikai, szervezési oldal felemelkedését is. Legyenek szószólói, esetleg szponzorai egy-egy újdonság bevezetésének!

megosztás
Archivum
Fiatalok szelektálása