A Magyar szövetség és Nemzetközi kapcsolatok

Az elmúlt években a magyar Szövetség szinte teljesen elszakadt a nemzetközi kapcsolatoktól. Hogyan lehetne elérni, hogy rövid időn belül elérjük a 80-as évek szintjét?

Sajnos válaszom nagyon lehangoló lesz. a tények kegyetlen dolgok! Vonatkozik ez az elmúlt öt évre is, de nézzük mi is történt valójában.

Sokak véleményét mondom: a magyar Postagalambsport történetének 119 évéből a legsötétebb időszaka volt.

Elszigetelődtek a tagoktól egy szűk kis nyalakodó réteg lett a galambászértelmiség az ő sötét, rosszindulatú szellemük hatotta át ezt az időszakot.

Minden számottevő szövetséggel sikerült a 0-ra leépíteni a kapcsolatokat!

A kezdetben még próbálkoztak és a gyanútlan német—osztrák—szlovák küldöttek még eljöttek. A két tököli díjkiosztóbál-vacsora szégyenletes vendéglátása aztán kijózanította őket. Magyarországon nem ehhez voltak szokva!

Az utóbbi két évre aztán meg is jött a hatása. A fent említett országokból senki nem jött pedig ekkor kissé javultak a körülmények! Mérhetetlen károk keletkeztek.

Elmondom, ennek a meghívásnak a másik oldalát. Lehetőségem van, hogy a német szövetség rendezvényein úgy vegyek részt mint egy delegátus. A magyar delegáció Essen-Dordtmund legjobb szállodáiban van elszállásolva, a főpolgármester díszebédet ad a delegátusok és német szövetség vezetői részére. Ekkor köszöntik a delegátusok német meghívóikat. 2000 januárjában megtörtént a finom figyelmeztetés. Magyarokat a következő sorrendben szólították Herr Deli, Herr Kurucz (ők a német szövetség tiszteletbeli tagjai) Herr Újházi és Kész. Hertelendy úr a fal mellett állt kis ajándékával. Elindultak ment H úr is Kurucz A még odaszólt neki "Te hova jössz Csaba"? Téged nem szólítottak. Ebből a kis részletből ki lehet olvasni hova kerültünk!

Az a szégyen ért bennünket, magyarokat, hogy 5 évben hivatalban lévő elnököt nem ismerik, így emlékeztették a felejthetetlen magyar emlékekhez, vendéglátásra.

Visszatérve a kérdésre, sok munkával vissza kell állítani a magyar postagalambászat 80-as években kialakított jó hírnevét, nemzetközi elismertségét. Ebből lehet profitálni. Meg kell keresni azokat az embereket akik segíteni tudnak és nem azon törik a fejüket, hogy lehet ebből hasznot húzni!

Van erre példa, nem ismeretlen a dolog úgy kell ezt csinálni, vagy jobban mint 17 éven át tette a Kurucz-Deli kettős. Igaz ez pénzbe került, de minden üzletember tudja befektetés nélkül nincs eredmény!

Tanácsom az új vezetésnek, térjenek vissza a jó módszerekhez nincs veszve semmi.

megosztás
Archivum
A Peller-Janssen törzs alapkövének egyike
NL-86-8690220 kék hím